Bábkové divadlo uvedie rozprávku o veľkej repke pre malých i veľkých

12.05.2015 Košice

Košice 12. mája (TASR) – Príbeh o tom, čo všetko sa môže stať jednej repke a čo ju čaká, kým sa zrodí sladká pochúťka, rozpráva najnovšia inscenácia Bábkového divadla (BD) v Košiciach. Pod názvom Ako sa ťahá repka si ju môžu diváci v premiére pozrieť v piatok 15. mája.

Autorská hra vychádza zo známej rozprávky Ako ťahal dedko repku, nevystupuje tu však dedko a hlavným hrdinom je samotná repka. "Tá rozpráva svoj príbeh od počiatku, ako ju ako semienko zasadili. Ako rastie, spoznáva množstvo kamarátov – ukáže sa, že niektorých pravých a niektorých nepravých. V podstate je to príbeh o priateľstve, ale aj o rodine na pozadí toho, ako hovoríme, malého príbehu veľkej repky pre malých i veľkých divákov," priblížila pre TASR mladá autorka a režisérka Silvia Vollmannová. Snahou tvorcov bolo zaujať nielen deti, ale pobaviť aj ich rodičov.

Repka Cukrová toho v rozprávke zažije naozaj veľa, od nepríjemného stretnutia s poľnými zajacmi až po veľkú hmyziu svadbu Psoty Repovej a Roztočca Chmeľového. Pri všetkom ju však sprevádza a ochraňuje verná priateľka Straka, ktorej zásluhou sa napokon podarí repku vytiahnuť zo zeme. Humorný príbeh je rozprávaný s využitím bábkarských princípov, pestrofarebných bábok a nadrozmernej repy. Dej sprevádzajú spievané pesničky v podaní mladého hereckého kolektívu.

Autorom piesní je Peter Ľahký, scénické riešenie pripravila Dáša Krištofovičová. V hre sa predstavia herci Andrej Sisák, Peter Orgován, Mariana Bódyová a Erika Molnárová.
 

Vyberte región